Bērni un saule

Aizsardzība no saules pašiem mazākajiem

saules aizsargkrēms zīdaiņiem un maziem bērniem

Saules aizsargkrēms zīdaiņiem un maziem bērniem – tā ir nepieciešamība un atbildīgs solis bērna veselības aizsardzībai ilgtermiņā! Bērna āda, it īpaši zīdaiņa vecumā, ir nenobriedusi, un tās iekšējie resursi nenodrošina pietiekamu aizsardzību pret saules starojuma nelabvēlīgo iedarbību

Bērnu ādas barjerfunkcija nav pilnībā nobriedusi: līdz pat 2 gadu vecumam ādas raga slāņa biezums ir mazāks nekā pieaugušajiem. Epidermas barjerfunkcijai ir nozīmīga loma aizsardzībā pret UV starojumu. Šis starojums ietekmē raga slāņa starpšūnu lipīdus, radot pārrāvumus ādas barjerā un palielinot tās caurlaidību. Aizsardzību pret UV starojumu ietekmē arī zīdaiņa ādas hidrolipīdu slāņa nelielais daudzums, jo sebumu veidojošie ādas tauku dziedzeri, kuri darbojās mātes hormonu ietekmē, pakāpeniski pārtrauc savu darbību dzīves pirmā mēneša laikā.

Melanocīti – ādas šūnas, kuras ir atbildīgas par aizsargājošā pigmenta melanīna veidošanu, zīdaiņa un bērna ādā nefunkcionē pilnvērtīgi, un āda nav nobriedusi aizsargāt sevi pret saules starojumu.

 

Daudz, bieži un ilgstoši uzturoties saulē, dabiskā aizsargsistēma tiek novājināta pat pieaugušo ādā, nemaz nerunājot par bērniem. Ādā samazinās antioksidanta E vitamīna līmenis, kas aizsargā ādas lipīdus. Jo vājāka ir antioksidantu aizsardzība, jo lielāks ir risks, ka UV starojuma ietekmē izveidojušies brīvie radikāļi radīs šūnu un to struktūru bojājumus, arī tādus, kuri var parādīties tikai pēc gadiem, vai pat pieaugušo vecumā.

saules aizsargkrēms zīdaiņiem un maziem bērniem

Atcerieties, ka arī āda atceras visu! Katrs saules apdegums atstāj pēdas pat tad, ja šķiet, ka visa bojātā āda jau sen ir nolobījusies. Tādēļ pirmā labākā aizsardzība no saules jūsu mazulim ir atrašanās ēnā, atbilstošs apģērbs, kas nosedz lielāko daļu ķermeņa, saules cepure un saulesbrilles.

Lai pasargātu ar apģērbu nenosegtos ādas laukumus (seju, plaukstas, pēdas), ir nepieciešams tieši zīdaiņu un mazu bērnu ādai piemērots saules aizsarglīdzeklis, kas veidots, ņemot vērā bērna ādas īpatnības.

saules aizsargkrēms zīdaiņiem un maziem bērniem

Tā sastāvā esošais SUN BARRIER TECHNOLOGY komplekss nodrošina augstas tehnoloģijas aizsardzību no saules, kas īpaši radīta zīdaiņu maigajai ādai. Tas ir saules aizsargfiltru, antioksidanta E vitamīna un aprikožu kauliņu eļļas ar biomimētiskiem lipīdiem apvienojums, kas saglabā ādas barjerfunkciju pret sauli.

Photoderm PEDIATRICS Mineral  saules aizsargkrēms zīdaiņiem un maziem bērniem sniedz ļoti augstu plaša spektra aizsardzību: pret UVB, garajiem un īsajiem UVA. Aizsargfaktors pret UVB starojumu ir 50+, savukārt UVA aizsardzības indekss – 23. Krēma sastāvā ir 100% minerāli saules aizsargfiltri.

Antioksidantu aizsardzību nodrošina sastāvā esošais E vitamīns, kas palīdz novērst oksidatīvā stresa izraisītus bojājumus un aizsargā ādas lipīdus, tā ļaujot saglabāt ādas barjerfunkciju. Savukārt aprikožu kauliņu eļļas biomimētiskie lipīdi ir nozīmīgi ādas raga slāņa nobriešanā un diferenciācijā, tādējādi stiprinot ādas barjeras viengabalainību.

Krēms satur rūpīgi izvēlētas un ļoti drošas sastāvdaļas, kuras ir piemērotas zīdaiņa ādai. Tikai divi minerālie saules aizsargfiltri, bez ķīmiskajiem filtriem un smaržvielām. Krēmam ir ļoti laba panesība uz ādas un acu apvidū parastos lietošanas apstākļos, un tas ir pārbaudīts pediatru, dermatologu un oftalmologu pārraudzībā.

Photoderm PEDIATRICS Mineral ir viegla un maiga tekstūra, tas ir ērti uzklājams un ātri iesūcas. Veido netaukainu, nelipīgu pārklājumu un neatstāj baltas joslas. Krēms ir fotostabils un multirezistents (pret ūdeni, siekalām).


Ar Photoderm PEDIATRICS Mineral saules aizsargkrēmu zīdaiņiem un maziem bērniem dzīves pirmās vasaras būs saules drošas!