Ādas kopšana, Algotherm

Serumi sejai – kad un kāpēc tos lietot?

Nereti plašajā kosmētisko līdzekļu klāstā var apmaldīties. Kas ir serumi, kādēļ tie nepieciešami? To pastāstīs kosmētiķe ar vairāk kā 20 gadu pieredzi – Ginta Ustinova: “Serumi ir galvenie kosmētikas pasaules “darbaholiķi” ar efektīvu rezultātu. To priekšrocības ir aktīvo vielu procentuāli lielā koncentrācija, kas nav atrodama ne krēmos, ne maskās, tāpēc arī serums sniedz ātrāku rezultātu. Serumi darbojas noteiktu kosmētisku problēmu risināšanu, piemēram, mitrina, mazina jutību, atjauno epidermas barjeru, cīnās ar pūtītēm, izlīdzina grumbas, nostiprina sejas ovālu.

Tomēr serums neaizstāj visu ikdienas skaistumkopšanas rituālu. Serumi ir vieglas konsistences, ātri iesūcas ādā un acumirklī aktīvās vielas ievada ādā un darbojas ādas dziļākajos slāņos, nevis ādas virspusē. Serums satur aktīvās vielas konkrētas  problēmas risināšanai, taču nesatur biezinātājus, emulgatorus, ādu mīkstinošas vielas.

Serumi nerada aizsargājošu barjeru uz ādas un nesatur SPF. Savukārt krēmā atrodamās aktīvās vielas ir daudz māzākā koncentrācijā, bet ar plašāku iedarbību. Krēms rada aizsargbarjeru, novērš mitruma zudumu, mīkstina, baro, aizsargā no ārējās vides ieteikmes – saules, vēja, sala, sniega. Tāpēc krēmu un serumu ir nepieciešams lietot tandēmā. Pirmais tiek uzklāts serums, kas dod ādai “ladiņu”. Virs tā klāj krēmu, kas droši “aizzīmogo” seruma aktīvās sastāvdaļas. Seruma un krēma kombinācija dod maksimālu rezultātu. 

Serumus ieteicams lietot arī profilaktiski, piemēram, Algotherm AlgoSensi Remdējošs serums mazina ādas jutību, aizsargā to pret kairinātājiem. Šo serumu ieteicams lietot kursa veidā visiem ādas tipiem, arī taukainai ādai, jo dzīvojam klimatiskajā joslā, kur lietus, vējš, temperatūras svārtstības kairina ādu, nešķirojot vai āda ir nobriedusi, sausa vai taukaina. Šo serumu ieteicams lietot vasaras beigās, lai dotu ādai spēku cīnīties pret dabas izaicinājumiem, ko mums atnes rudens un ziema. Otru kursu šī seruma lietošanai ieteicams veikt pavasarī, kad ziema ādu ir nogurdinājusi un tai nav spēka aizsargāties. 

Serumu lielākoties lieto kursa veidā, izlietojot vienu iepakojumu un tad ieturot pauzi, neļaujot ādai atslābt un liekot tai pašai darboties un atjaunoties. Serumus ieteicams lietot divas reizes dienā no rīta un vakarā, nelielā daudzumā zem krēma. Taču ir arī izņēmumi, piemēram, ja āda ir ģenētiski sausa, dehidratēta, tad Algotherm AlgoHydra Resursu serumu ieteicams lietot ilgstoši. Tas mitrina ādu, aktivizē ādā mitrināšanās procesus un nodrošina ādu ar nepieciešamajām barības vielām. Jo skaistas, mirdzošas un veselīgas ādas pamats ir ādas mitrināšana! 

Ņemot vērā, ka serums risina konkrētas problēmas, serumus iespējams arī miksēt un tādējādi vienlaicīgi risināt vairākas ādas problēmas. Piemēram, no rīta zem krēma lietot Algotherm AlgoSensi Remdējošu serumu, lai āda dienas laikā būtu aizsargāta, bet naktī Algotherm AlgoTime Expert Jūras dzīvības serumu, kas visaptveroši cīnās ar novecošanās procesiem un izlīdzina smalkās krunciņas, nostiprina sejas ovālu, kā arī mazina pigmentācijas plankumus.”

Atbildēt