Ādas kopšana, Algotherm, BIODERMA, Institut Esthederm, Isispharma, Jutīga āda

Jutīga āda nav ādas stāvoklis, ar kuru jāsamierinās

Kad āda ir vesela, tad tā pati par sevi spēj parūpēties un tās dabīgā aizsargbarjera pasargā organismu no baktēriju iekļūšanas un ūdens iztvaikošanas. Šāda āda ir pietiekami mitrināta, tvirta, gluda un elastīga. Taču pēc aptuveni 25 gadu vecuma, kad āda sāk novecot, tā var nespēt pilnvērtīgi pildīt savās dabīgās funkcijas. Un, pievienojoties ikdienas straujā dzīvesritma radītajam stresam, dzīvesveida īpatnībām un apkārtējās vides ietekmei, piemēram, straujai temperatūras maiņai, klimatiskiem apstākļiem, apkurei, sejas aizsargmasku nēšanai ikdienā, mazinās ādas dabīgās aizsargspējas un tā var pēkšņi kļūt jutīga un reaģēt ar apsārtumu, velkošām vai dedzinošām sajūtām, sausumu, izsitumiem. Jutīga āda ne tikai sagādā diskomfortu ikdienā un tādējādi samazina dzīves kvalitāti, bet nesniedzot tai atbilstošu aprūpi, var iedzīvoties nopietnākās ādas problēmās ar ilgtermiņa sekām, piemēram, var attīsties alerģija, iekaisuma process, dermatozes.

Jutīga āda nav ādas tips

Pirms ķerties pie ādas kopšanas izvēles, svarīgi saprast, ka jutīga āda nav ādas tips. Dažādu faktoru ietekmē jutīga var kļūt pilnīgi jebkura āda, neatkarīgi no tās tipa – kā kombinēta, tā taukaina un sausa. Ļoti svarīgi piemēroties ādas tipam, izvēloties ādas kopšanas līdzekļus, ar kuriem nomierināt ādu un paaugstināt tās jutības slieksni. Biezs un bagātīgs krēms, kas būs ideāls sausai, jutīgai ādai, būs par smagnēju taukainai, jutīgai ādai un var aizsprostot poras, radot vēl vairāk izsitumu. Vai arī aptieku un specializēto veikalu paluktos, jāmeklē uzticami kosmētikas zīmoli, kuri ir izstrādājuši un piedāvā universālus jutīgas ādas kopšanas līdzekļus, kuru konsistence piemērota jebkuram ādas tipam. 

Kā jutīgai ādai iespējami labāk palīdzēt?

“MySkin” ādas skaistuma mājas speciālisti iesaka:

1) Vispirms pārskatīt savus paradumus un maksimāli attiekties no jebkuriem provocējošiem faktoriem, kā, piemēram:

–   agresīviem sejas attīrīšanas līdzekļiem – abrazīviem skrubjiem un skābju saturošiem pīlinga līdzekļiem;

–   kosmētikas un higiēnas līdzekļiem, kas satur kairinošas vielas;

–   pārmērīgas sevis pakļaušanas UV starojumam – sauļošanās saulē vai solārijā;

–   biežas alkohola lietošanas;

–   pirts, karstas vannas apmeklēšanas. 

2) Regulāri attīrīt ādu ar maigiem attīrošiem līdzekļiem. Būtiski, ņemt vērā, ka tīrs ūdens vien nespēs ādu pietiekami attīrīt no dekoratīvās kosmētikas, sebuma, putekļiem un netīrumiem, tādējādi radot papildus faktorus ādas jutīgumam. Maldīgi arī domāt, ka attīrīšana būs lieka ādas kairināšana, tāpēc no tās jāizvairās. Tieši pretēji – piemeklējot piemērotus, maigus un neabrazīvus līdzekļus, ādas stāvoklis uzlabosies. Gan ikdienas ādas attīrīšanai, gan regulārai dziļākai ādas poru attīrīšanai no atmirušajām šūnām MySkin speciālisti iesaka Institut Esthederm Osmoclean līnijas attīrošos līdzekļus vai Algotherm AlgoEssential attīrošos līdzekļus, savukārt, ja āda ir ļoti sausa un ārkārtīgi jutīga, tad ieteikums izvēlēties Isispharma Ruboril remdējošo losjonu.

3) Ikdienas skaistumkopšanas rituālu papildināt ar ādas kopšanas produktiem, kas nomierina ādu, mazina ādas jutību un iekaisuma procesus, kā arī vienlaikus palīdz ādai paaugstināt tās jutības slieksni un padarīt to mazāk reaktīvu. 

MySkin speciālisti iesaka izvēlēties šos produktus, kas paredzēti jutīgas sejas ādas kopšanai: 

Algotherm AlgoSensi līnija

Institut Esthederm Sensi System nomierinošs biomimētisks krēms 

Bioderma Sensibio līnija

Isispharma Ruboril līnija

Atbildēt