Āda un saule, Ādas kopšana, BIODERMA, Isispharma

Kad jālieto saules aizsargkrēmi?

Kad vispār jālieto saules aizsargkrēms?

Saules aizsargkrēmu lietoju tikai sauļoties, vai tas jālieto ikdienā? Vai aizsargkrēmu var lietot katru dienu? Vai SPF jālieto visu cauru gadu (arī ziemā)? Kad saules aizsarglīdzeklis ar SPF ir jāuzklāj un pēc cik ilga laika nepieciešams to atkārtot? Vai krēmu nepieciešams lietot arī apmākušā dienā? Uz šiem jautājumiem, kurus uzdevāt Myskin.lv sociālo kontu profilos, atbildes esam sagatavojuši sadarbībā ar “Derma Clinic Riga” klīnikas dermatoloģi dr. Ilzi Kohu.

Saules aizsargkrēmu lietoju tikai sauļoties, vai tas jālieto ikdienā?

Jālieto ikdienā- vienmēr, kad atrodaties saulē, jo saule nešķiro vai, atrodoties UV starojumā, apzināti vēlaties iegūt ādas iedegumu vai tikai nodarbojaties ar sportu, dodaties pastaigās, darāt dārza darbus u.c.

Vai aizsargkrēmu var lietot katru dienu?

Jā, var/drīkst.

Vai SPF jālieto visu cauru gadu (arī ziemā)?

Latvijas klimatiskajos apstākļos SPF galvenokārt jālieto vasaras periodā, kad ir saules starojuma aktīvā sezona un saules iedarbība ir spēcīgāka nekā ziemā. Ziemas periodā saulainākajās dienās iesaku izmantot sejas kopjošo krēmu, kas papildus satur SPF. Ziemas saulainā dienā vēlams SPF saturošo krēmu klāt uz saulei atklātajām vietām – t.i. sejai. Rudens laikā jāturpina lietot saules aizsargkrēmi un pavasarī saules starojums arī paliek spēcīgs un laicīgi (!!!) jāsāk lietot SPF.

Iesakām lietošanai arī ziemā:

·         BIODERMA Hydrabio Perfecteur SPF30

·         BIODERMA Sensibio AR BB krēms SPF30

·         ISISPHARMA Ruboril Expert SPF50+

Kad saules aizsarglīdzeklis ar SPF ir jāuzklāj un pēc cik ilga laika nepieciešams to atkārtot?

Pirmo saules aizsargkrēma devu ieteicams uzklāt 20-30 min. pirms iziešanas saulē. Atrodoties ārpus telpām, saules aizsargkrēmu ieteicams atjaunot ik pēc 1,5 – 2 h. To ir iespējams darīt arī biežāk, īpaši bērniem, kā arī pēc ūdens peldēm, sportošanas (svīšanas). Ja ir pa rokai vatīte un kāds micelārais ūdens, tad sejas ādu notīra pirms atkārtotas uzklāšanas, ja nav, tad noskalo ādu ar ūdeni, Ja nekas nav pa rokai, tad ar tīrām rokām nākamo kārtu smērē uz iepriekšējās.

Vai krēmu nepieciešams lietot arī apmākušā dienā?

Apmākušā vasaras dienā arī nepieciešams lietot saules aizsargkrēmus, jo arī apmākušā dienā UV starojums sasniedz ādu caur mākoņiem.

Atbildēt