Āda un saule, BIODERMA, Institut Esthederm, Isispharma

Tips&tricks dekoratīvās kosmētikas lietošanai kopā ar saules aizsargkrēmiem

Tips&tricks dekoratīvās kosmētikas lietošanai kopā ar saules aizsargkrēmiem

Turpinām atbildēt uz jūsu iesūtītajiem jautājumiem par saules aizsargkrēmiem. Šoreiz sadarbībā ar “Derma Clinic Riga” klīnikas dermatoloģi dr. Ilzi Kohu ieviesīsim skaidrību, kādā secībā jālieto ikdienas sejas kopšanas krēms, saules aizsargkrēms un dekoratīvā kosmētika? Vai vispār var lietot visus kopā? Vai saules aizsargkrēmam uzklājot pa virsu dekoratīvo kosmētiku (tonālo krēmu un pūderi), nemazinās saules aizsargkrēma īpašības? Ja ir jaukta tipa sejas āda, vai aizsargkrēmus arī jālieto katrai zonai citus? Ja uz sejas ir bāzes krēms ar SPF un tonālais krēms ar SPF, vai tas palielina aizsardzību no saules?

Ja uz sejas ir bāzes krēms ar SPF un tonālais krēms ar SPF, vai tas palielina aizsardzību no saules?

Nē, nepalielina pašu aizsardzības stiprumu, jo aizsardzības (SPF) faktori nesummējas, bet jebkurš produkts ar SPF atbalsta kopējo aizsardzību no saules.

Kādā secībā jālieto ikdienas sejas kopšanas krēms, saules aizsargkrēms un dekoratīvā kosmētika? Vai vispār var lietot visus kopā? Vai saules aizsargkrēmam uzklājot pa virsu dekoratīvo kosmētiku (tonālo krēmu un pūderi), nemazinās saules aizsargkrēma īpašības?

Vispirms uz sejas ādas ir jāuzklāj dienas kopjošais krēms (fluīds, serums utt.), tad ir jānogaida vismaz 15-20 minūtes (šis ir ļoti svarīgi, lai neizjauktu produktu funkcijas un īpašības) un tad jāuzklāj saules aizsargkrēms. Pēc tam atkal jānogaida vismaz 15-20 minūtes un tikai tad var lietot dekoratīvo kosmētiku. Tādā veidā netiks izjauktas krēma un saules aizsargkrēma funkcijas vai efektivitāte. Lai saīsinātu šo procesu, ir iespējams ikdienas krēmu aizstāt ar tādu saules aizsarglīdzekli, kas nodrošina arī ikdienas krēma īpašības, piemēram, mitrināšanu vai pretnovecošanas iedarbību- kā BB krēmi uc. Vai arī dekoratīvās kosmētikas vietā izvēlēties saules aizsarglīdzekļu tonētās versijas un/vai pūderu versijas.

Iesakām (pūderi aizsardzībai no saules):

Iesakām (saules aizsargkrēmu tonētās versijas):

Iesakām (Saules aizsarglīdzekļi, ar kuriem nav nepieciešams lietot dienas krēmu):

Atbildēt